teisipäev, 24. aprill 2018

Prügimajandus

Prügisorteerimine on siinkandis nõks teine kui Eestis ning eriti kui elada väikemas majas, on see päris keeruline meeles pidada. Meil siin on seinal kalender, mis päeval millist prügi välja viiakse. Kalendris on neid sorte rohkem kui meil vaja läheb, vaesekesed, kel kõik need eri liigid koguda vaja.





Kuna meil on 6-korteriga maja ning hoovis ruumi prügikastidele, siis ongi seina ääres 5 prügikasti, kuhu vastavalt sorteeritud prügi panna tuleb ning ei pea konkreetseid päevi jälgima. Aga need, kel on vaja igat liiki prügi kotiga tänava äärde tõsta, nemad peavad seda kalendrit täpselt jälgima, lisaks peavad jälgima, et iga prügi õiget värvi kotti saaks, samuti olen näinud, et väikesed prügikastikesed tõstetakse siis tänava äärde ning need pead pärast tuppa tagasi toimetama. Selles Lavano Mombello tornikestega maja puhul näiteks oligi selline süsteem, nii et kui maja ümber tutvumisringkäiku tegin, oli näha pruune kastikesi nii 3-4 tükki veel lõuna ajal vedelemas. Ja kui sellisel juhul prügi õigel ajal välja ei vii, siis peadki järgmist korda ootama.

Mida me siis kogume? Paber (mille sisse käib ka tetra-pak pakend, seega mahlapakid käivad paberi alla), plastik (mahlapaki kork käib hoopis siia), biojäätmed, klaas (jällegi mitte ainult) ja tavaprügi. Patareid viiakse poodi (nagu meilgi), sest tegemist on erilise jäätmega.


PLASTIK
 KLAAS
 SEGA
 PABER/PAPP
 BIOJÄÄTMED

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar