pühapäev, 13. mai 2018

Lähiümbrust avastamas - Taino ja Lentate Verbano


        


Esmalt Taino
Nimi Taino pärineb võib-olla Keldi keelest Ta (hea) ja Vyn (vein), see on hea veini maa või on hoopis Rooma püha nime Taginus järgi nime saanud.




Nagu piltidelt aimata, oli vaja mäkke sõita... aga vaated olid täiesti olemas, nii et tasus pingutamast.







Taino Park ehitati 1991. kunstnik Pomodoro projekti järgi, kes on ka  skulptuuri "nelja ilmakaare koordinaadid" vms (ei oska seda keelt ju), mis asub keset parki, autor. Park on suured roheline oaas, vaadetega Maggiore järve ja Monte Rosa suunas, hea on see, et lisatud on foto paistvate mäetippude kõrgustega. Monument on  tehtud valge, halli ja roosa graniidi, vee ja rauaga ning tähistab suvist pööripäeva. Selle  keskmes on kõrge sammas-osuti (8 64 m ), et  21. juunil keskpäeval püüda läbi  lõigatud ava päikesekiirt musta marmori pinnale.







ja siis jäi teele Lentate Verbano


Kas pole mitte suurepärane aiakujundus? Aga see jääb silma küll, et kõik aiad on väääägagi hooldatud, põõsad pügatud jne. Ning samal ajal pole õhtuti ühtegi inimest aias toimetamas või istumas näha. Ok, pärast 9 hakkab hämarduma, aga kell 8 on juba täielik vaikus.

Ning Cadrezzate (see linn, kuhu alul korterit plaanismine võtta)

        



                

Tegelikult käisime pizzat ja jäätist söömas - seal on meie jaoks "americana pizza" kus saab paksema põhjaga pizzat ning kuigi kohalikud kohta heaks ei kiida, on see söögikoht alati rahvast täis. Istumistasu vist ka ei olnud, hinnad mõistlikud, igaüks saab valida seda, mida ise tahab (st ei pea suurt pizzat võtma, saab ka tüki kaupa). Pildid said miskipärast hoopis kirikust tehtud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar